Getting there

Keretapi : Negeri Perlis mempunyai laluan Keretapi Perlis melalui Butterworth, dan Kuala Lumpur – Senandung Langkawi . Malah boleh juga melalui Bangkok, Thailand,  melalui Keretapi Negeri Thailand – International Express. Terminal Utama Negeri iaitu Arau dan Padang Besar.

Bas : Ekpress Bas melalui Kuala Lumpur dan setiap negeri di Malaysia. Bas express akan melalui terminal Kangar, Padang Besar dan Kuala Perlis.

Kereta :

Melalui Thailand – boleh menggunakan laluan Padang Besar ataupun Wang Kelian – sediakan passport antarabangsa/border pass

Melalui Negeri lain – Negeri Perlis boleh di akses dengan laluan sempadan Alor Setar, Kedah- iaitu melalui Lebuhraya Utara-Selatan ke Kangar dan melalui Lebuhraya Changloon-Kuala Perlis Expressway ke Padang Besar.

Bot : Bot boleh di akses melalui Jetty point, Kuala Perlis. Negeri Perlis menerima ramai pelancong menggunakan akses feri ke/dari Langkawi. Selain, terdapat juga perkhidmatan bot ke/dari Kuala Perlis ke Tammalang Pier, Pekan Satun, Thailand.

JIKA MAHU BERSIAR-SIAR DENGAN BAS ANTARA-BANDAR

Perkhidmatan bus sangat mudah didapati, melalui terminal bus utama dalam negeri yang terletak di Kayangan Square Kangar. Waktu operasi adalah 7.00pagi sehingga 7.00malam. Selepas pukul 7.00 malam, pelancong boleh menggunakan teksi yang terletak di kawasan terminal yang sama.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s